Home > Uncategorized > AURICULO THERAPY

AURICULO THERAPY

AURICULO THERAPY

MENILAI KEADAAN KESIHATAN SETERUSNYA MERAWAT BADAN MELALUI LOKASI TITIK AKUPUNTUR TELINGA DALAM 10 MINIT

Dengan menggunakan mesin elektronik (E.QI meter) dapat mengesan, keadaan badan berdasarkan tahap kesakitan pada titik Akupuntur yang berbeza di tapak telinga seperti:

Jantung,Buah Pinggang,Paru-Paru,Usus Besar,Hati,Migraine,kolestrol,Sakit Ghout,Darah Tinggi,Diabetes,Tidur Berdengkur, Uric Acid,Anggota Badan rasa kebas,Kelemahan Mental,Asma,Resdung(Sinusitis),Batu karang dll jenis penyakit,Insya Allah

Orang yang mengidap pelbagai penyakit kronik, yang sentiasa berada dalam kesakitan, tentu sekali ingin mendapatkan teknik atau cara untuk meringankan rasa kesakitan yang ditanggung. Sejak beribu-ribu tahun dahulu, manusia telah diberi pengetahuan oleh yang Maha Pencipta untuk merawat dan mengurangkan penyakit. Allah SWT yang memberi penyakit dan pada masa yang sama Allah SWT juga menyediakan ubatnya, cumanya manusia harus mencari ubatnya. Ini tidak lain dan tidak bukan hanya sebagai ujian daripada Allah SWT untuk menilai sejauh mana kesabaran dan usaha manusia untuk menjalani kehidupan yang ditentukan-Nya.

Salah satu teknik yang amat mudah untuk mengurangkan rasa kesakitan dikenali sebagai auriculotherapy iaitu memberi tekanan dengan objek tumpul (jari atau bahan lain) pada titik-titik tertentu di telinga untuk merangsangnya. Teknik ini serupa dengan teknik refleksologi atau akupunktur yang diamalkan oleh masyarakat China sejak beribu tahun dahulu. Teknik auriculotherapy ini telah diakui oleh the U.S. Food and Drug Administration (FDA) dan The World Health Organization (WHO).

Caj Rawatan: RM15

Advertisements
Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: