Home > Akupuntur > MADINATUL ASRAR LASER ACUPUNTRE TREATMENT

MADINATUL ASRAR LASER ACUPUNTRE TREATMENT

MADINATUL ASRAR LASER ACUPUNTRE TREATMENT

MADINATUL ASRAR LASER ACUPUNCTURE

Laser merupakan teknologi baru yang telah dimajukan sejak tahun 1960 berdasarkan optic, spektroskopi, elektronik kuantum dan teknologi elektrik. Kewujudannya membawa satu pembangunan yang hebat kepada bidang sains perubatan. Pada tahun 1980, ia telah digunakan dengan meluasnya dalam pelbagai bidang perubatan. Pusat Rawatan Madinatul Asrar memperkenalkan kaedah rawatan laser akupuntur berteknologi tinggi dan moden.

Ia merupakan sejenis laser yang bertenaga rendah(panjang gelombang 650nm).Ia menggunakan sinaran laser dan urutan gegaran mekanikal pada pusat akupuntur,dan berdasarkan prinsip penyerapan resonan dalam bidang elektrik biological,lumikrom,penyerapan sistem, dirangsang oleh laser lemah dalam sains perubatan laser,serta teori akupuntur perubatan tradisional Cina dan pembangunan klinikal sejak 30 tahun baru-baru ini. Ia telah terbukti mempunyai kesan istimewa untuk merenjis saluran, menyelaraskan “qi” dalam badan dan darah, meningkatkan imuniti seluruh badan,meningkatkan peredaran darah dan mengaktifkan sel-sel, bagi menghasilkan kesan biological yang baik dan mencapai kesan dalam merawat dan mencegah penyakit;mencegah penyakit mulut; kebersihan gigi,rawatan mencegah keguguran rambut, memperbaiki peredaran darah;menjaga kekenyalan kulit,penjagaan kecantikan kulit serta pelbagai kegunaan lain.

Rawatan & Penjagaan Kesihatan Dengan Laser.

1. Prinsip Penggunaan

Saintis dari luar atau dalam Negara telah mengkaji dan membuktikan bahawa: Rawatan akupuntur laser berdasarkan teori perubatan tradisional akupuntur, pada dasarnya kesan biologikalnya mematuhi petunjuk prinsip perubatan tradisional. Oleh sebab itu,ciri-ciri uniknya tidak sama dengan rangsangan biologi laser yang biasa.
a) Apabila dipancarkan dengan sinaran laser,pusat sensitive yang dirangsangkan oleh pusat akupuntur mempunyai sifat yang tetap dan berulang,kebanyakannya adalah serupa dengan pusat akupuntur.
b) Pada asalnya,garisan yang menyambungkan pusat sensitive mengikut laluan meridian tradisional,lebih cetek,dapat dihentikan dengan menggunakan tekanan yang kecil(2-3mm/Hg). Selepas melepaskan tekanan dan sekali lagi menggunakan laser memancar padanya,kemunculan semula akan berlaku.
c) Rangsangan adalah dipindah dalam dua hala,dan boleh disiarkan.
d) Garisan meridian yang sensitive adalah berkaitan dengan penyakit organ seseorang,seperti orang yang berpenyakit gastric mempunyai garisan meridian yang lebih sensitive. Manakala,pesakit yang mempunyai penyakit hati akan mempunyai garisan meridian hati yang lebih sensitive.

2). Alatan laser mempunyai kesan dalam meningkatkan imuniti pertahanan badan.

Kesan dalam membantu imuniti pertahanan badan. Dalam bidang perubatan tradisional, ia digelar sebagai “kesan menghapuskan faktor-faktor negative” merupakan salah satu prinsip akupuntur laser dan rawatan akupuntur tradisional. Kajian membuktikan bahawa akupuntur boleh merangsang badan untuk menghasilkan kesan imuniti pertahanan.Jadi,ia boleh merlawan keradangan, melegakan kepanasan badan,membantu dalam memulihkan kecederaan,dan juga boleh digunakan untuk menyelaraskan ketidak seimbangan rangkaian imuniti pesakit,meninggikan stamina,mempercepatkan pemulihan daripada penyakit yang berkenaan.

Daripada kajian,didapati bahawa selepas sinaran laser pada pusat akupuntur badan boleh meningkatkan kesan PHA dan SK-SD yang positif,meningkatkan nilai sel-sel limfosit-T,neutrofil dan makrofaj dalam darah;gobulin-Y yang meningkat menyebabkan kadar pembahagian limfosit T dan limfosit B turut meningkat.

Semasa rawatan klinikal,kami menjumlahkan seratus dua puluh kes asma yang ingin menerima rawatan akupuntur laser. Berdasarkan teori perubatan tradisional,pusat akupuntur Tiantu,Danzhong,Dingchuan dan sebagainya diambil dan secara amnya kesan rawatan yang nyata diperolehi. Dengan menguji petunjuk imuniti semasa dan selepas rawatan, kita dapati bahawa nilai imuniti dalam badan menunjukkan peningkatan yang nyata.

3) Kesan akupuntur laser dalam menyelaraskan fungsi badan.

Prinsip akupuntur laser dan akupuntur tradisional dalam penyelarasan fungsi badan adalah serupa. Melalui kajian yang dijalankan ke atas haiwan dan manusia,adalah terbukti bahawa ia bertindak melalui system saraf autonomi, media,dan system tindak balas darah. Kajian menunjukkan ia berkesan dalam menyelaraskan fungsi system peredaran darah,system pencernaan dan system endokrin.

4) Berkesan dalam menyelaraskan peredaran darah otak.

Bagi pesakit yang menghidap penyakit saluran darah otak ataupun tidak,akupuntur laser memancarkan sinaran pada pusat akupuntur yang tertentu seperti Baihe,Yintang,Hegu,Zusanli,Taichong dan sebagainya, ini boleh menyelaraskan peredaran darah otak, memperbaiki pengaliran darah dan berkesan dalam merawat penyakit.

5) Akupuntur laser yang memancarkan sinaran pada pusat akupuntur dapat menyelaraskan fungsi endokrin.

Sebenarnya sinaran yang digunakan dalam akupuntur laser untuk rawatan merupakan laser yang bertenaga rendah.Ia sejenis rawatan yang digunakan untuk merawat pelbagai penyakit fungsian.

Ia merupakan rawatan yang unik di negara kita kerana ia berdasarkan teori perubatan tradisional Cina.Justeru itu,ia mendapat sambutan yang hangat dari serata pelusuk dunia.

Kebaikan Alat Rawatan Akupuntur Laser:

Menjimatkan masa,tidak menyebabkan kesakitan,tiada bacteria,tidak menyebabkan pergerakan otot-otot,mudah digunakan, selamat, kekuatannya boleh diselaraskan, skop penggunaan yang luas,tiada sebarang kesan sampingan.

BAYARAN RAWATAN MADINATUL ASRAR ACU-LASER!
SANGAT BERPATUTAN / MURAH-SETIAP SATU SESSI RAWATAN HANYA DIKENAKAN RM30 SAHAJA(Harga Promosi)

Advertisements
Categories: Akupuntur
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: