Home > Kepakaran Khusus(spesialist) > RAWATAN PENYAKIT KENCING MANIS VERSI MADINATUL ASRAR

RAWATAN PENYAKIT KENCING MANIS VERSI MADINATUL ASRAR

RAWATAN PENYAKIT KENCING MANIS VERSI MADINATUL ASRAR

PENYAKIT KENCING MANIS/DIABETE MELITUS

Penyakit kencing manis ataupun diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hyperglyceamia (ketinggian kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan pada pengidapnya. Kegagalan mengawal kandungan gula yang berlebihan boleh menyebabkan sel mati atau gangrene.

Perubatan moden atau tradisional mempunyai kefahaman dan kaedah yang pasti berbeza. Hakikatnya tetap memfokuskan kepada satu arahtuju bagi menyembuhkan sesuatu penyakit. DIABETES dikategorikan “Ibu segala penyakit” dan “Penyakit Maut”. Ini memberikan suatu impak yang negatif secara global khususnya di Negara kita sendiri Malaysia.

Secara subjektif, perubatan moden telah mengklasifikasikan DIABETES adalah satu-satunya penyakit yang tidak dapat disembuhkan, sekadar mampu dikawal sahaja. Inipun tertakluk kepada sesuatu keadaan. Dengan itu, DIABETES memperjelaskan kepada kita bahawa ianya amat sukar dan konflik untuk disembuhkan. Setakat ini, masih belum ada sebarang penemuan atau kaedah perubatan moden yang dikenalpasti efisyen untuk penyembuhan penyakit merbahaya ini.Dengan penemuan penawar Herba Kencing Manis Keluaran Pusat Rawatan Madinatul Asrar, fakta tentang penyakit ini bakal dirubah..

Merawat Luka Kronik Tanpa Perlu Dipotong

Kebanyakkan penderita kencing manis atau diabetes yang mengalami luka kaki lazimnya pergi menyerah diri ke hospital kerajaan, hospital swasta mahupun klinik persendirian dengan harapan luka di kaki akan sembuh dan dia boleh menjalani rutin hidup seperti biasa.

Namun, setelah berminggu atau berbulan lamanya mendapatkan rawatan di tempat-tempat berkenaan, apa yang diharapkan penderita kencing manis jarang menjadi kenyataan. Sebaliknya luka menjadi semakin parah, bernanah, isi daging menjadi busuk dan langsung tidak kelihatan tanda-tanda mahu sembuh.

Sebagai jalan pintas, doktor pakar yang merawat pesakit biasanya menyarankan kaki itu dipotong agar luka tidak merebak dan mengancam nyawa penderita. Kerana masih mahu meneruskan sisa-sisa hidup, penderita kencing manis dan ahli keluarga akur saranan doktor. Akibatnya, kaki penderita yang boleh diselamatkan itu dipotong.

Dengan mendapatkan rawatan kaedah herba pendekatan moden di Pusat Rawatan Madinatul Asrar, insya Allah luka di kaki penderita kencing manis akan sembuh dan kakinya terselamat daripada menjadi mangsa potongan doktor.

Hingga kini sudah beratus-ratus penderita kencing manis dari pelbagai golongan mendapat rawatan di Pusat Rawatan Madinatul Asrar, kembali menjalani rutin hidup seperti biasa.

Jika anda atau saudara-mara menderita kencing manis dan mengalami luka di kaki, elakkan daripada menjadi mangsa pemotongan. Segeralah hubungi atau kunjungi pusat rawatan kami

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: